З початку літа обмеження руху для вантажівок введуть на всій території України

З початку літа обмеження руху для вантажівок введуть на всій території України

З першого дня літа по всій Україні вводяться сезонні обмеження на пересування великовантажного транспорту по більшості автомобільних доріг загального користування. Про це Логіст.Today дізнався з повідомлення Державного агентства автомобільних доріг України ( «Укравтодор»), яке відомство розмістило на своїй сторінці в Facebook.

З 1 червня «Укравтодор» вводить літній обмеження руху для вантажних автомобілів. За дотриманням обмежень для вантажного транспорту стежитимуть територіальні підрозділи «Укртрансбезопасності» і відповідні обласні підрозділи Національної поліції України.

У денний час доби при температурі повітря вище + 28ºС буде введено обмеження і заборону на пересування по дорогах загального користування державного значення вантажного транспорту повною масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більше 7 тонн.

Обмеження не буде поширюватися на транспортні засоби, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

У повідомленні також йдеться, що для тимчасового відстою великовантажних транспортних засобів підготовлено понад 900 майданчиків в смугах відводу доріг і біля об’єктів дорожнього сервісу.

Логіст.Today нагадує, що високі температури викликають перегрівання асфальтобетонного покриття за рахунок акумулювання сонячної енергії, що поглинається темної поверхнею дороги. Воно має більш високу температуру, ніж температура повітря приблизно на 10-15 ° С. Відповідно, асфальтове покриття стає менш стійким до руйнування і більш вразливим до навантажень.

Добавить комментарий