Україна продовжила обмеження на імпорт товарів з РФ до 2020 року

Україна продовжила обмеження на імпорт товарів з РФ до 2020 року

Кабінет міністрів продовжив дію обмеження на імпорт ряду товарів і продукції походженням з РФ до 31 грудня 2019 року із можливістю їхнього продовження у майбутньому.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

“Кабінет міністрів України продовжив дію двох розроблених Мінекономрозвитку постанов від 30 грудня 2015 року, що передбачають обмеження на імпорт продукції походженням з Росії. Постанови передбачають повну заборону ввезення низки товарів з РФ, а також продовження дії митних ставок на деякі товари з Росії, які до 2015 року ввозились без мита. Строк дії рішень продовжено до 31 грудня 2019 року із можливістю їхнього продовження у майбутньому”, – йдеться повідомленні.

Зазначається, що передбачені урядом заходи були застосовані з метою протидії встановленим торговельним обмеженням на імпорт та транзит української продукції з боку Росії для забезпечення захисту національних інтересів та українського бізнесу.

Так, для деяких російських товарів замість нульової ставки, яка діяла згідно з угодою про встановлення режиму вільної торгівлі між країнами СНД, від 2 січня 2016 року для російських товарів діє так званий режим “найбільшого сприяння” СОТ, що передбачає застосування вищих ставок ввізного мита.

Читайте також: Уряд розробив план зменшення залежності АЕС від російського палива — Гройсман
Кабмін також продовжив дію постанови, яка ввела заборону на імпорт товарів з Росії, зокрема: харчової продукції (молочної продукції, чаю, кави, пива, горілчаних виробів), косметичних засобів особистої гігієни (шампунів, гелів для душу, мила), продукцію хімічної промисловості для сільського господарства (гербіциди, фугніциди, інсектициди, родентициди), хлористого калію, а також залізничного обладнання (локомотиви, вагони та колійне обладнання) та інші.

Залишити відповідь