Щодо тлумачення порядку використання німецького дозволу!

Щодо тлумачення порядку використання німецького дозволу!

Шановні перевізники!

Міністерство інфраструктури України разом з німецько-українською промислово-торговельною палатою отримало роз’яснення від Bundesamt für Güterverkehr (Федеральне бюро із вантажних перевезень, Німеччина) щодо тлумачення деяких пунктів німецького тексту дозволу на виконання міжнародних автомобільних перевезень. Про це повідомляється 20.03.2019 на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України за наступним посиланням:http://mtu.gov.ua/news/30767.html

.А саме універсальний бланк дозволу дійсний лише для однієї поїздки туди та у зворотному напрямку у сфері автомобільних перевезень у двосторонньому сполученні та/чи транзитом. Цей текст слід трактувати таким чином, що, наприклад, може бути здійснена поїздка в одному напрямку двостороння, а при поверненні назад – поїздка у транзитному сполученні чи навпаки.

Отже перевізник – українське транспортне підприємство (ТП) має право на основі дозволу на перевезення здійснити перевезення з України до Німеччини (поїздка туди при двосторонньому сполученні), після цього відправитися до сусідньої країни Європи, щоб знову забрати вантаж і згодом з цим же дозволом може також здійснити зворотну поїздку в Україну транзитом через Німеччину.

Разом з тим повідомляємо, що більш детально згадане питання буде розглянуто під час чергового засідання українсько-німецької Змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, проведення якої заплановано на друге півріччя 2019 року.

Враховуючи викладене, просимо учасників Асоціації прийняти дану інформацію до відома під час планування та виконання перевезень по території Німеччини.

Залишити відповідь