Нові дозволи на міжнародні автомобільні перевезення і електронні черги на кордонах

Нові дозволи на міжнародні автомобільні перевезення і електронні черги на кордонах

У міністерстві інфраструктури України називають країни, з якими ведуть перемовини, але мало розповідають про їхні конкретні результати.
6 серпня у міністерстві інфраструктури України за участі представників різних Асоціацій обговорили проблеми міжнародних автомобільних перевезень.
Про це пише DailyLviv з посиланням на сайт міністерства.

Міністр Владислав Криклій розповів про результати домовленостей з Румунією щодо додаткових 8 000 дозволів, які вже оформлюють українським перевізникам.
Він назвав кілька країн, з якими тривають перемовини щодо додаткових дозволів для українських перевізників: Нідерланди, Іспанія, Боснія та Герцеговина, Словенія.

Обговорюється також можливість використання дозволів Італійської Республіки,
які передбачають виконання міжнародних автомобільних перевезень вантажів з обов’язковим використанням залізничних платформ (універсальний ІМ Е5 150 км,
універсальний ІМ Е5 130 км, універсальний ІМ Е5 300 км та універсальний іM Е3 route) – як звичайних універсальних дозволів для перевезень автошляхами.
Міністерство інфраструктури України також домовляється з Казахстаном і Грецією щодо можливості здійснити додатковий обмін дозволами.

9-10 вересня 2020 року відбудуться перемовини з Угорщиною про квоти.
Узгоджуються конкретні дати онлайн засідання українсько-польської змішаної комісії з питань міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

5 серпня Кабмін підтримав лібералізацію міжнародних вантажних автоперевезень між Україною та Білоруссю, а також схвалив проєкт Закону України
“Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Чорногорії про міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів”
та відповідний проєкт розпорядження КМУ про подання цього Протоколу на ратифікацію Верховною Радою.

Учасники круглого столу також обговорили питання черг на кордоні. “Фахівці Міністерства інфраструктури включені до робочої групи при МВС,
яка працює над запровадженням системи електронних черг на кордонах з можливістю електронного бронювання черги в пунктах пропуску на кордоні”,
– зазанчив Владислав Криклій.

Нагадаємо, що Асоціація міжнародних міжнародних автомобільних перевізників України наприкінці липня писала листи
Президенту Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову про аномальні черги на кордоні, але результатів це поки що не дало.

Він наголосив, що у цьому контексті дуже важливо забезпечувати українських перевізників місцями безпечної стоянки транспортних засобів для відпочинку водіїв,
дотримувати режиму праці та відпочинку відповідно до законодавства. “Такі майданчики є у власності Укравтодору. Вони доступні для користування перевізниками.
Додатково ДП “Укрінтеравтосервіс” проводить роботу з розбудови майданчиків для стоянки вантажівок.
Інформація про місце розташування цих майданчиків відкрита та розміщена на е-порталі”, – додав міністр Криклій.

Учасники зустрічі висловили свої побажання щодо облаштування місцями безпечної стоянки транспортних засобів для відпочинку водіїв.
Участь у круглому столі взяли представники Міністерства, Укртрансбезпеки, Європейської Бізнес Асоціації, Федерації роботодавців транспорту України,
Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, ГО “Український транспортний союз”, ГО “Міжнародні автомобільні перевізники України”,
Міжнародної транспортної асоціації України.

Залишити відповідь