Польща. Посилюється відповідальність за порушення правил здійснення міжнародних автомобільних перевезень

Польща. Посилюється відповідальність за порушення правил здійснення міжнародних автомобільних перевезень

Шановні перевізники!

В Закон Республіки Польща «Про автомобільний транспорт» внесені зміни, що передбачають значне збільшення штрафних санкцій за ряд порушень.

Зокрема, за здійснення міжнародного автомобільного перевезення без дозволу і за здійснення каботажного перевезення буде стягуватися штраф у розмірі 12 тис. Злотих (раніше – 10 тис. Злотих). Сума штрафу за неправильне заповнення дозволів тепер не обмовляється, тобто в таких випадках буде вважатися, що дозвіл відсутній. Розмір штрафу за виконання перевезення з порушенням положень міжнародного договору або умов, зазначених у дозволі, збільшений з 8 тис. До 12 тис. Злотих.

Крім того, вводиться відповідальність за перевищення допустимого щоденного 10-годинного часу роботи водія в випадках, коли робота хоча б частково здійснюється в нічний час. За перевищення допустимого часу роботи, тобто часу управління та іншої роботи, від 1 до 3 годин буде накладатися штраф у розмірі 50 злотих, за кожну наступну годину – 100 злотих. Відповідність зазначеної норми до положень Угоди ЄУТР та можливість його застосування до російських водіям потребує уточнення, після чого буде надана більш детальна інформація.

Текст закона на польском языке

Просимо враховувати викладену вище інформацію при організації перевезень.

Залишити відповідь