Угорські митники через АЧС посилено перевіряють українську свинину

Угорські митники через АЧС посилено перевіряють українську свинину

У зв’язку з випадками загибелі тварин від африканської чуми свиней (АЧС) на території Закарпаття працівники митниці Угорщини посилили захисні заходи щодо запобігання розповсюдження її збудника. Про по повідомляє Державна фіскальна служба у Закарпатській області, передає УНН.

“На Закарпатській митниці ДФС інформують, що у зв’язку з випадками загибелі тварин від африканської чуми свиней (АЧС) на території Закарпаття та введенням карантину, працівники митниці Угорщини посилили захисні заходи щодо запобігання розповсюдження її збудника.

Таким чином угорська сторона проводить посилену та прискіпливу перевірку продуктів тваринного походження та інших підконтрольних товарів, які можуть бути заражені АЧС”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, прикордонники просять подорожуючих перевозити продукти тваринного походження в заводських упаковках, або взагалі обмежити ввезення до країн ЄС таких продуктів.

Нагадаємо, збитки від АЧС в Україні вже перевищили 1 млрд грн.

За словами нардепа С.Тригубенка, для боротьби із хворобою необхідний стратегічний підхід та постійний контроль з боку Держпродспоживслужби. Однак у службі “цього або не розуміють, або роблять вигляд, що не розуміють”.

“Тваринники констатують: Державна стратегія по боротьбі із АЧС на практиці не реалізовується, системних заходів із депопуляціїї диких тварин ніхто не проводить, компенсації постраждалим від АЧС фермерам виплачуються повільно або ж не виплачуються зовсім, інструкція щодо боротьбі з хворобою не доопрацьовується (хоч по факту там треба змінити два речення, які, у свою чергу, дозволять зберігати здорове поголів’я), тощо”, – зазначив С.Тригубенко.

Залишити відповідь