Україна разом з Євросоюзом висловила в СОТ чергові претензії до Росії

Україна разом з Євросоюзом висловила в СОТ чергові претензії до Росії

Україна в СОТ підняла питання російських регуляторних обмежень імпорту алкогольних напоїв, цементу, медпрепаратів та іграшок.

Україна на засіданні комітету Світової організації торгівлі про технічні бар’єри в торгівлі підняла питання російських регуляторних обмежень при імпорті алкогольних напоїв, цементу, медичних препаратів і дитячих іграшок.

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Зокрема, українська сторона спільно з ЄС висловила стурбованість проектом технічного регламенту РФ в сфері безпеки алкогольних напоїв, правилами сертифікації цементу, проектом рішення Євразійської економічної комісії щодо вимог до безпеки медичних виробів, а також змінами технічного регламенту Митного союзу щодо безпеки дитячих іграшок.

Крім того, українська делегація висловила стурбованість введенням в Єгипті порядку реєстрації імпортерів.

Як повідомляв УНІАН, Україна в жовтні 2017 року подала до Світової організації торгівлі новий позов до Російської Федерації, що стосується обмеження імпорту продовольчої і промислової продукції.

У середині лютого 2017 року Україна в рамках свого членства в СОТ подала позов проти Росії за введені Москвою з 2016 року численні транзитні обмеження щодо українських товарів. Взимку 2016 року було значно обмежено експорт українських товарів до Росії, а потім було накладено повне ембарго на експорт продовольства з України в Росію. У липні минулого року Росія продовжила політику торговельних обмежень, закривши транзит українських товарів через свою територію в напрямку третіх країн, перш за все Казахстану і Киргизстану.

Залишити відповідь