Мінінфраструктури вирішило переглянути порядок розмитнення «евроблях»

Мінінфраструктури вирішило переглянути порядок розмитнення «евроблях»

Міністерство інфраструктури України ініціює перегляд порядку розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури з посиланням підсумки наради за участю міністра інфраструктури Владислава Криклій, голови Державної митної служби Максима Нефьодова, а також народних депутатів, представників Державної фіскальної служби і громадських організацій в Києві.

У міністерстві відзначили, що учасники наради розглянули пропозиції, що надійшли від громадських організацій щодо розмитнення «евроблях», а також пропозиції Мінінфраструктури щодо врегулювання даного питання на законодавчому рівні.

«Будь-яке спрощення і зменшення вартості стимулює ринок. Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де б не було необхідності йти за оцінкою або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах «, — цитує прес-служба Криклій.

У свою чергу, заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що новий законопроект необхідно внести до Верховної Ради до кінця поточного року.

«В даний час у нас до сих пір є ряд невирішених проблем: перша — проблема автомобілів, які вже ввезені на територію України. Друга — питання розмитнення спецавтомобілів «, — зазначив він.

Лавренюк додав, що відомство пропонує розділити всі «евробляхі» на дві категорії, до яких застосовуються різні ставки розмитнення.

У першій категорії, зокрема, будуть більш старі автомобілі, які вже знаходяться на території України, до певного обсягу і віку. До такої категорії, за його словами, пропонується встановити єдину ставку розмитнення. У другій категорії — більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись за спеціальною формулою.

Нефьодов підтримав ініціативи Мінінфраструктури і зазначив, що Державна митна служба вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів.

«Ми хочемо вийти на зрозумілу методику, яка буде прозора для всіх. Окремо, ми також проводимо переговори з сервісними центрами МВС по організації в кожній області спільного центру, де буде одночасно перебувати все «, — додав він.

Добавить комментарий