Україна входить в трійку лідерів по імпорту молдовського вина

Україна входить в трійку лідерів по імпорту молдовського вина

За підсумками ІІІ квартал 2017 року Україна посідає третє місце серед країн СНД за імпортом алкогольних напоїв з Молдови. Такі попередні дані звіту Національного банку республіки “Рахунки зовнішньоекономічної діяльності Молдови за III квартал 2017 року”, передає УНН.

У січні-вересні минулого року лідируючі позиції в рейтингу основних імпортерів молдовської алкогольної продукції займали країни СНД. На частку держав Співдружності припадає понад 40% від усіх поставок спиртного, виробленого в Молдові. За підсумками ІІІ кварталів минулого року, експорт міцних напоїв в ці країни досяг позначки в 49,17 млн ​​дол. США.

Так, в Білорусь було поставлено алкогольних напоїв майже на 26 млн дол., в Росії – на 10,3 млн дол., в Україні – на 7,7 млн ​​дол.

Разом з цим, повідомляється, за рік Україна (ІІІ квартал 2017 року – ІІІ квартал 2016 року) скоротила імпорт молдовського алкоголю на 9,5%.

Як повідомляв УНН, українці стали частіше вибирати алкоголь вітчизняного виробництва.

Зауважимо, що ринок українського вина сьогодні дуже перспективний. А за словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, якість вітчизняної продукції постійно підвищується.

“У поточній ситуації українським виробникам стає тісно, ​​але посилення конкуренції є хорошим фактором для розвитку ринку і споживача зокрема. Якість українського вина поліпшується, асортимент стає ще більш різноманітним, ціна доступна, і без всяких сумнівів, ринок українського вина приречений на успіх”, – вважає він.

Залишити відповідь