Українські виробники ягід і фруктів за підсумками виставки в Гонконгу отримали пропозиції на постачання 80 тис. Тонн яблук

Українські виробники ягід і фруктів за підсумками виставки в Гонконгу отримали пропозиції на постачання 80 тис. Тонн яблук

Попит з боку імпортерів в рамках міжнародної сільгоспвиставки Asia Fruit Logistiсa в Гонконзі на українські яблука склав 80 тис. Тонн, черешню – 2 тис. Тонн.

“В цілому за результатами виставки був виявлений попит на яблука свіжі – близько 80 тис. Тонн, свіжі ягоди – близько 1 тис. Тонн, черешні – близько 2 тис. Тонн, перероблені ягоди – близько 2 тис. Тонн”, – повідомив агентству ” Інтерфакс-Україна “керівник програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund Віталій Бігдай.

За його словами, тільки за перший день роботи виставки, яка відбулася у вересні, українські виробники отримали замовлення ан поставки 34 тис. Тонн яблук врожаю 2017 року, з них 14 тис. Тонн – для європейських покупців і 20 тис. Тонн – для азіатських.

У 2017 році Україна вперше взяла участь у виставці Asia Fruit Logistiсa в Гонконзі з національним стендом.

“Завдяки виставці, українські підприємці розширили свої ділові контакти і отримали нові експортні замовлення”, – зазначив В.Бігдай.

Він уточнив, що від України у виставці взяли участь ЧОТИРИ УКРАЇНСЬКІ компанії: кооператив “Агровесна”, фермерське господарство “Гадз”, СТОВ “Енограй”, ТОВ “Галфрост”.

“В минулому році, з ініціативи асоціації” Укрсадпром “, Україна почала процедури за погодженням фітосанітарних умов на поставку плодоовочевої продукції в азіатські країни. Тому участь у виставці стало наступним кроком в стратегії виходу українських виробників фруктів і ягід на азіатські ринки”, – пояснив керівник програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund.

В Гонконг українські компанії привезли майже 40 сортів свіжих яблук, черешні, суниці, малини, смородини та лохини, а також сушені та заморожені ягоди

Найбільший інтерес до продукції проявили відвідувачі з Індії. Один з українських виробників отримав замовлення на тестову поставку ягід для ресторанів в Австралії, яка зараз виконується.

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $ 150 млн, заснований при фінансуванні уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Він має більше 20 років досвіду інвестування в підприємства малого і середнього бізнесу. Загалом фонд проінвестував $ 168 млн в 118 компаній, що дозволило залучити $ 1,4 млрд в компанії України і Молдови.

З 2015 року фонд реалізує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $ 35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.

Залишити відповідь