Дозволи та облік вантажних перевезень в Україні виведуть в онлайн

Дозволи та облік вантажних перевезень в Україні виведуть в онлайн

Електронна реєстрація вводиться через скарги перевізників на корупцію при видачі дозволів

До кінця 2018 року процес видачі разових дозволів на виконання вантажних перевезень буде переведений в онлайн. Про це сьогодні заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

За його словами, через те, що щороку зростає товарообіг з країнами ЄС, збільшується і частка міжнародних автомобільних перевезень.

“Щорічно ми проводимо напружені переговори з нашими колегами з Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та інших країн ЄС. І за останні два роки ми змогли істотно наростити квоту дозволів для українських автомобільних перевізників, але, безумовно, її не вистачає”, – повідомив глава міністерства.

Омелян зазначив, що минулого тижня представники міністерства завершили складні переговори з Польщею про видачу додаткових дозволів на цей рік для українських автоперевізників.

“Такі дозволи найближчим часом будуть нами отримані, але залишається проблема з їх прозорою і безкоррупціонной видачею Укртрансбезопасностью. Ми отримуємо багато скарг від перевізників. Щоб виключити корупцію, на початку 2019 роки ми введемо повністю електронну реєстрацію дозволів, і на кожному дозволі буде QR- код, введемо звірку з митницею щодо реальної кількості виданих дозволів і їх перетину кордону “, – підкреслив глава Мінінфраструктури.

Залишити відповідь