ДФС: У пункті пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка» відновлено режим пропуску транспортних засобів

ДФС: У пункті пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка» відновлено режим пропуску транспортних засобів

19.02.2018 – Прес-служба Державної фіскальної служби України

У пункті пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка», де утворилися черги вантажних автомобілів через вихід з ладу інспекційно-оглядового рентгенівського комплексу російської сторони, ситуація стабілізується. За інформацією, о 12.00 суміжною стороною обладнання було полагоджено та відновлено штатний режим попуску.

На 16.00 у черзі на виїзд з України у пункті пропуску «Гоптівка» знаходиться близько 50 автомобілів. Ще 90 транспортних засобів очікують за межами пункту.

За добу проблему, що виникла, буде усунуто у повному обсязі.

З метою уникнення затримок у пропуску через державний кордон України у пункті пропуску «Гоптівка-Нехотєєвка» представникам перевізників пропонуємо використовувати інші маршрути переміщення товарів до Російської Федерації, зокрема, переміщення через пункт пропуску «Плетенівка-Шебекіно» Харківської митниці ДФС або через автомобільні пункти пропуску інших митниць.

Також звертаємо увагу, що у зоні діяльності Сумської митниці ДФС всі пункти пропуску працюють у штатному режимі. Так, зокрема, на митному посту «Бачівськ» перебуває 15 транспортних засобів, «Юнаківка» – 7, «Велика Писарівка» – 7, «Катеринівка» – 0.

Нагадаємо, що, починаючи з 17 лютого 2018 року, фіксувалося накопичення вантажних автомобілів, які прямували в напрямку виїзду з України. Так, станом на ранок 19.02.2018 перед пунктом пропуску «Гоптівка» перебувало понад 100 вантажівок в очікуванні в’їзду на його територію та ще близько 70 на території пункту.

Залишити відповідь