Україна допрацювала закон про мультимодальні перевезення

Україна допрацювала закон про мультимодальні перевезення

Міністерство інфраструктури України розробило і запропонувала до широкого обговорення доопрацьований законопроект «Про мультимодальні перевезення». Цей документ почали розробляти в грудні 2017 року за участю експертів Євросоюзу.
Законопроект пропонує закріпити право учасників мультимодальних перевезень виконувати перевезення вантажу шляхом укладення єдиного договору щодо всіх етапів перевезення незалежно від зміни видів транспорту і здійснювати перевезення вантажу за одним перевізним документом, за яким сторонами досягнуто згоди.
Крім того, при наданні послуги мультимодальной перевезення вантажів відповідальність оператора змішаного перевезення за вантаж перед замовником послуги охоплює період з моменту прийняття ним вантажу до змішаної перевезення і до моменту видачі вантажу. Таким чином, для отримання відшкодування збитку від втраченого (пошкодженого) вантажу замовнику послуги не потрібно встановлювати, на якому етапі перевезення сталося пошкодження або втрата вантажу або хто з перевізників не виконав зобов’язання по своєчасній його доставці.

Залишити відповідь