Уряд ухвалив нові правила для імпортерів товарів, що містять озоноруйнівні речовини

Уряд ухвалив нові правила для імпортерів товарів, що містять озоноруйнівні речовини

Уряд розглянув та схвалив розроблену Мінприроди постанову «Про реалізацію пілотного проекту із впровадження електронних аукціонів з розподілу часток щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Документом передбачено впровадження в Україні на базі пілотного проекту електронних аукціонів з розподілу частки щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин через проведення електронних аукціонів.

«До тепер відбір імпортерів, які б могли отримати ці квоти, відбувався у ручному режимі або за принципом «хто перший добіжить до Мінприроди». Аби прибрати корупційну складову, я запропонував продавати квоти через електронні аукціони. Це дозволить зробити ринок прозорим, конкурентним та уникнути можливої монополізації. А головне – принесе додаткові кошти в бюджет», – пояснив Остап Семерак.

Нагадаємо, що відповідно до Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар, для України встановлюється щорічна квота на імпорт озоноруйнівних речовин, якої слід дотримуватися з метою уникнення санкцій, зокрема, можливої повної заборони постачання цих речовин в країну.

Залишити відповідь