Євразійська комісія ввела спецмито на гарячекатані куточки з України

Євразійська комісія ввела спецмито на гарячекатані куточки з України

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) встановила п’ятирічну антидемпінгове мито на ввезені на митну територію Євразійського економічного союзу гарячекатані куточки з України в розмірі 37,89%.

Про це йдеться в повідомленні ЄЕК, передає БізнесЦензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, Колегія ЄЕК 11 травня 2017 року ввела попереднє антидемпінгове мито в розмірі 37,89% на ввезення сталевих гарячекатаних куточків з України строком на чотири місяці.

У серпні минулого року комісія ЄЕК почала розслідування відносно українських куточків за підсумками розгляду заяв двох заводів Evraz – “Євраз ЗСМК” і “Євраз НТМК”, а також “Магнітогорського металургійного комбінату” і “Сєвєрсталі”, на частку яких в період з січня 2013 року по березень 2016 року доводилося 90,6% від загального обсягу виробництва гарячекатаних куточків в ЄАЕС.

За інформацією російських компаній, вплив українського імпорту погіршило виробничі та фінансово-економічні показники металургійної галузі економіки ЄАЕС.

Так, за даними заявників, обсяг виробництва в галузі в період розслідування знизився на 14,4% в порівнянні з аналогічним попереднім періодом, обсяг реалізації – на 11,8%, прибутку – на 50,3%, прибутковість від використання основних засобів впала в 2,5 рази.

Залишити відповідь